Hva er god webdesign?

Hva er kriteriene for god webdesign? God webdesign kan ikke forklares kort, men noen kvalitetskriterier er absolutt verdt å nevne.

Det mest åpenbare er validerende webdesign, med validering menes det at kodingen av nettstedet passerer en W3C validation test, det er nesten som å sammenligne med EU-kontroll på bilen. Har din nettside ikke rett koding kan følgende bli alvorlige. Man kan oppleve alt fra variasjoner i utseende på ulige nettlesere til funksjoner som ikke virker på alle datamaskiner.

Nettsidenes nedlastingshastighet er også viktig, om man bruker feil koding, feil formatert eller for stor grafikk o.s.v. vil nettsiden oppleves av brukerne som treg. Nettleserkompatibelt webdesign er også vesentlig, om din nettside ser annerledes ut i Explorer, Opera eller Google Crome virker det ikke særlig porfesjonelt. Det samme gjelder responsiv webdesign, dv.s. at webssiden tilpasser seg om den vises på smarttelefon, nettbrett eller ulike skjermbredder.

Og sist men ikke minst: brukervennlig webdesign. Om nettsidene er pene hjelper det lite om potensielle kunder synes det blir for innviklet.

For å få god webdesign bør man se på nettstedet som en investering og ikke en utgift. Ser man på det som en utgift blir det som regel det, liten positiv effekt for bedriften og dårlig reklame. Man får også god avkastning på å ha en helhet i nettsatsingen gir resultater.

Et hovedkriterie ved redesign av et nettsted er at det skal bli bedre enn det man har i dag. Når man skal redesigne nettstedet er det vanligvis meget lønnsomt å først kartlegge problemene ved det eksisterende nettstedet, slik at man ikke tar med seg eventuelle problemområder videre.

Og god nettside bør også profileres, om nettsiden har god webdesign nytter det lite om ingen vet om den, derfor bør hjemmesiden markedsføres – både online og offline.

Velger du God Webdesign som din leverendør kan du være sikker på at du får god webdesign!

Gunnar AndreassenHva er god webdesign?